Orientation change

Please rotate your device for best experience

creation an original form placeholder

Reimagining
tropical residences


EDEN reimagines how to live well in a tropical climate; informed by the spirit of Singapore and nature itself.

Heatherwick Studio combines the spaciousness, open ventilation and wonderful, exotic gardens of the city’s historic, colonial ‘Black and White’ houses’ with the special benefits of an elevated apartment, that offers the additional pleasure of stunning views and complete privacy.

Each apartment, with its own hanging balcony garden, becomes a beguiling microcosm of the city itself.

creation an original form placeholder

An original interior form


The traditional box-like floor plate, common in the repetitive steel and glass residential towers that bestride the city’s skyline, has been transformed; imagining nature growing through and out of the apartment. This has allowed for a large central, light-filled space with windows on three sides, the luxury of having cooling cross ventilation and stunning views across the exquisite balcony gardens.

creation an original form placeholder

A vertical Landscape


Viewed from the front, EDEN’s balconies resemble bespoke hanging gardens, threading their way up the building; displaying their rich, hand-picked tropical greenery in tune with the city around.

The positioning of each apartment’s balconies is alternated as they ascend through the building to create rare double-height spaces.